Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po ulici v Trnové v okrese Praha – západ jezdilo hořící vozidlo

K požáru osobního automobilu Opel Ascona došlo na nepříliš frekventované ulici v obci Trnová v okrese Praha – západ. Vozidlo, zasažené plameny, se náhle rozjelo a ujelo dráhu cca 30 m. Požár osobního automobilu byl na tísňovou linku ohlášen v úterý 3. června 2008 v 13:40 hodin. Na místo byla vyslána zásahová jednotka HZS Středočeského kraje stanice Řevnice s technikou CAS 24 T815.Po příjezdu jednotky na místo události bylo zjištěno, že osobní vozidlo Opel je v plném rozsahu zasaženo požárem. Jednotka provedla likvidaci požáru jedním proudem C.

K požáru osobního automobilu Opel Ascona došlo na nepříliš frekventované ulici v obci Trnová v okrese Praha – západ. Vozidlo, zasažené plameny, se náhle rozjelo a ujelo dráhu cca 30 m.

Požár osobního automobilu byl na tísňovou linku ohlášen v úterý 3. června 2008 v 13:40 hodin. Na místo byla vyslána zásahová jednotka HZS Středočeského kraje stanice Řevnice s technikou CAS 24 T815.
Po příjezdu jednotky na místo události bylo zjištěno, že osobní vozidlo Opel je v plném rozsahu zasaženo požárem. Jednotka provedla likvidaci požáru jedním proudem C.

Šetřením příčiny vzniku požáru bylo zjištěno, že řidička vozidla zpozorovala požár v prostoru pod přístrojovou deskou. Vozidlo okamžitě odstavila a opustila. Požárem došlo k narušení izolace kabelů rozvodu autoelektriky a k pravděpodobnému spojení kabelů ke startéru vozidla. Následně se vozidlo začalo pohybovat a ujelo dráhu cca 30 m, kde zastavilo na travnaté krajnici.

Vyšetřovatel požárů HZS na místě označil příčinu vzniku požáru technickou závadu na rozvodu autoelektriky. Požárem vznikla škoda cca 120 tisíc korun.

Autor: mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů



-swo-

Sdílet