Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva cyklisté se střetli v Opavě, oba skončili v nemocnici

Dne 4. srpna letošního roku byli policisté ze skupiny dopravních nehod opavského dopravního inspektorátu územního odboru Policie České republiky přivoláni na ulici 17. listopadu v Opavě-Kylešovicích, kde mělo dojít k dopravní nehodě dvou cyklistů a na místě zasahuje osádka sanitního vozidla rychlé záchranné služby.

Na místě zasahovali také místní profesionální hasiči.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že dva muži ve věku 30 a 35 let z Opavy jeli vedle sebe na svých jízdních kolech, přičemž mezi nimi došlo ke kontaktu, ke střetu jízdních kol a k pádu obou cyklistů na vozovku. Oba muži byli poté lékařsky vyšetřeni a ošetření ve Slezské nemocnici v Opavě pro svá zranění lehčího charakteru.

Následně byly provedeny dechové zkoušky, které prokázaly přítomnost alkoholických nápojů v jejich těle, kdy tímto odborným měřením byly oběma naměřeny hodnoty okolo 2 promile alkoholu v dechu. Muži se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou doznali a celá záležitost je nadále v prověřování ze strany opavských policistů.

Rovněž bylo zjištěno, že jízdní kolo mladšího z nich nebylo vybaveno v souladu s platnou legislativou, a to odrazkami (vpředu bílou, ve špicích odrazky žluté či oranžové barvy a vzadu červenou) a svítilnami (vpředu bílým světlem a vzadu červeným světlem). Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 3 tisíce korun.

por. Bc. René Černohorský
komisař
skupina tisku a prevence Opava
Foto: Peter Soós
Sdílet