Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od rychlovarné konvice vyhořela v Borovnici kuchyň v rodinném domě, vznikla škoda za 150 tisíc korun

K požáru kuchyně došlo 11. srpna 2015 dopoledne v rodinném domě v obci Borovnice na Trutnovsku. Vycházející kouř z otevřeného okna v prvním nadzemním podlaží domu zpozoroval po sedmé hodině ráno soused, který okamžitě zavolal na tísňovou linku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky, dobrovolní hasiči z Mostku, Pecky a Borovnice.

Oheň poničil vybavení kuchyně jako myčku, sporák, lednici mrazák, také obložení místnosti a dveře. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu krátce po osmé hodině ráno. Na místo se dostavil majitel domu, kterému byla kvůli špatnému psychickému stavu přivolána záchranná služba. Ta ho převezla k vyšetření do nemocnice.

Hasiči zlikvidovali požár o půl desáté dopoledne. Šetřením bylo zjištěno, že hořet začalo na kuchyňské lince, kde byla nalezena kovová část rychlovarné konvice zapojená do elektrické sítě. Příčinou vzniku požáru byla tak pravděpodobně zatím nespecifikovaná technická závada na konvici. H

motná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty na rodinném domě a dalším vybavení činí dva miliony korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet