Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychnovští hasiči likvidovali požár stodoly a rodinného domu, škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu

Šest jednotek hasičů bylo v pondělí 10. srpna 2015 brzy ráno přivoláno k požáru rodinného domu a jeho hospodářské části v obci Kvasiny na Rychnovsku.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 05:05 hodin ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny, dobrovolní hasiči z Rychnova nad Kněžnou, Solnice, Kvasin a Lukavice. Při příjezdu na místo již hořela celá hospodářská část objektu a sedlová střecha.

Plameny se velmi rychle šířily a částečně už zasáhly střechu sousedního rodinného domu, který stál zhruba tři metry od hořícího objektu. Rychlým a účinným zásahem hasičů se podařilo zabránit zničení střechy sousedního domu. Požár, který kromě hospodářské části poškodil také obytný prostor napáchal škodu předběžně za 1,5 milionu korun. Uchráněné hodnoty na sousedním i samotném poškozeném domě činí 1,8 milionu korun.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru se lehce zranil jeden ze zasahujících hasičů, ale nebylo nutné jeho zdravotní ošetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet