Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři výjezdy plzeňských krajských hasičů

Mimo jiné zasahovaly jednotky HZS Plzeňského

Ilustrační foto
kraje včera, 5.6. 2008 u dopravní nehody Citroenu, který narazil do stromu, dále u hořící demolice a také likvidovaly rtuť, nalitou ve stromech.

Okres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA-VYPROŠTĚNÍ OSOB; Klatovy, Bolešiny, Kroměždice 5. 6. 2008 12:41 hod.

Hasiči z PS Klatovy zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu Citroen, který sjel mimo vozovku a přerazil nedaleko stojící strom. Při příjezdu na místo byl řidič mimo vozidlo, spolujezdkyně zůstala zaklíněná ve vozidle. Pomocí vyprošťovací techniky hasiči lehce zraněnou osobu dostali ven z vozidla a předali do péče ZZS. Poté jednotka zajistila místo nehody a po příjezdu odtahové služby pomohla s naložením havarovaného auta.


Okres Plzeň-jih

POŽÁR-LESNÍ, POLNÍ POROST, TRÁVA; Plzeň-jih, Spálené Poříčí, Číčov 5. 6. 2008 14:06 hod.

Jednotka ze stanice Plzeňského kraje – KŘ vyjela k ohlášenému požáru stohu, při cestě na místo události bylo upřesněno, že se jedná o nedovolené pálení. Na místě již zasahoval SHD Spálené Poříčí. Jednotky zlikvidovaly požár materiálu z demolic objektu kravína po hodině a půl. Po uhašení požáru zajistila likvidační firma zahrnutí požářiště zeminou pomocí bagru.


Okres Tachov

ÚNIK NEBEZPEČNýCH LÁTEK; Tachov, Stříbro, Tovární 5. 6. 2008 12:49:43

Hasiči odstraňovali rtuť, která byla nalitá v otvorech navrtaných do stromů. Jednalo se o dvě břízy, do kterých byly těsně nad zemí vyvrtány tři otvory, ve kterých byla nalitá rtuť. Likvidaci jednotka provedla odsátím pomocí injekční stříkačky a kontaminovanou zeminu odebrala do neprodyšné nádoby. Odebraná rtuť a zemina byla odeslána do chemické laboratoře v Třemošné.


Info: HZS Plzeňského kraje

 -wap-

Sdílet