Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní auto v Červeném Kostelci na Náchodsku začalo během jízdy hořet a narazilo do jiného vozidla

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce byly 11. srpna 2015 večer přivolány k požáru a dopravní nehodě v ulici Boženy Němcové v Červeném Kostelci na Náchodsku.

Řidiči osobního vozidla Renault Laguna zřejmě během jízdy praskla hadice od nafty, která se dostala na rozpálený výfuk a motor. To s největší pravděpodobností způsobilo i propálení brzdových lanek a řidič nemohl zabrzdit. Svědci události si všimli, že zpod vozidla již šlehaly plameny.

Vzhledem k tomu, že vozidlo nebylo možné zastavit, řidič na křižovatce narazil do před ním stojícího osobního vozidla Hyundai Lantra. Oba nezranění řidiči vystoupili z aut a mezitím již byli na cestě místní dobrovolní hasiči, kteří dorazili během čtyř minut a požár lokalizovali.

Společně s profesionálními hasiči provedli dohašení motorového prostoru auta. Druhé vozidlo nebylo požárem zasaženo. Hmotná škoda na Renaultu byla vyčíslena na 80 tisíc korun, na druhém bouraném vozidle škoda dosáhla 20 tisíc korun. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet