Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Urbanice byl kvůli požáru vyhlášen III. stupeň poplachu, dým oslepil i řidičku – ta bourala

K rozsáhlému požáru strniště vyjíždělo včera v podvečer celkem deset jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Hradecka. Hořet začalo strniště u hlavní silnice č. I/11 nedaleko obce Urbanice. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena dvě minuty po 19. hodině a musel být vyhlášen III. stupeň požárního poplachu.

Na místo tak vyrazili nejen profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a centrální stanice Hradec Králové, ale také dobrovolní hasiči z Lhoty pod Libčany, Nechanic, Osic, Libčan, Kosic, Nového Města nad Cidlinou a hradeckých městských částí Plácky a Plačice. Požár zasáhl celkem osm hektarů strniště. Hasičům se podařilo požár lokalizovat v 19:43 hodin a zastavili ho nedaleko silnice v příkopu.

Následně byla zapotřebí pomoc zemědělců, kteří pomoci traktoru zaorali okraj strniště. Požár se podařilo uhasit ve 20:49 hodin. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku a obešel se bez zranění.

Dým z požáru zahalil hlavní silnici a v důsledku toho sjelo osobní vozidlo mimo komunikaci. Řidička a pasažér z vozidla vyvázli bez zranění.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet