Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Okresní kolo požárního sportu skočilo fiaskem

Dne 7. 6. 2008 se

konala okresní soutěž SDH v požárním sportu Strakonického okresu. Několik nestandartních postupů od rozhodčích a pochybení při měření časů vyprovokovalo našeho čtenáře k reakci, kterou vám teď přinášíme.

Dne 7. 6. 2008 se konala okresní soutěž SDH v požárním sportu Strakonického okresu. Vše probíhalo klasicky, první na řadu přišly štafety 4×100 metrů.Veškerá družstva tuto disciplínu absolvovala. Další na řadu přišlo <st1:metriccon­verter productid=„100 metrů“ w:st=„on“>100 metrů</st1:me­tricconverter> s překážkami. Družstva opět tuto disciplínu absolvovala dle předpokladů. Ovšem poslední disciplína požární útok, kde došlo k prvnímu problému. Veškeré sportovní koše, jak zkrácené, tak koše „TURBO“ byly zakázány, což se samozřejmě většině družstev nelíbilo. Další rána ze strany rozhodčí přišla nemalou chvilku poté. „Savice“, které neměli matici zároveň s hrdlem, byly opět vyřazeny a zakázány k soutěžení. Vzhledem k tomu, že byl povolena jedna „erární“ savice a to stará bez O kroužků, rozhodlo se družstvo Blatné, Chlumu, Bezdědovic a Uzenic, že na tuto disciplínu nenastoupí. Ostatní družstva sice na tuto disciplínu nastoupila, ale je samozřejmé že na cizí věci se jistě špatně soutěží. Po ukončení této soutěže, se přišlo na další pochybení rozhodčích, kdy byl oznámen jako první v disciplíně 100m s překážkami vítěz Petr Zdychynec s časem 17:80 z družstva Přechovic, ale tento čas byl chybný a vítězem se měl stát Josef Pěnča z družstva Hoštic, který dosáhl času 18:45. Při vyhlášení vítězů, tak bohužel došlo na pískání atd…….

Bylo by dobré, kdyby se rozhodčí shodli a oznámili alespoň týden před soutěží, jaké nastaví regule a ne 5 minut před nástupem na disciplínu. Dnešním dnem se znechutila tato soutěž většině družstev, které jí absolvovali a mnoho z nich jí již příští rok bohužel neabsolvuje.

<o:p> </o:p>

Michal Skopeček

Sdílet