Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičům pomohla při zásahu Horská služba

Dne 8.6. 2008 v 16.31 hod. po vyhlášení poplachu KOPISem HZS Pk vyjela jednotka hasičů města Železná Ruda k požáru stromu, který

hořel nad Černým jezerem – na „Jezerní stěně“. S technikou se hasiči dostali k „rozvodí“, ale zbylý 1,5km byl v extrémním terénu pro jejich vozy bez šance nepřístupný.

Zbyla pouze možnost jít pěšky, nebo s využitím pomoci od Horské služby. Na místo události nás tedy vyvezla Horská služba na terréní čtyřkolce s přívěsem. První čytři hasiče s barelem vody, hasicím přístrojem, motorovou pilou a sekyrou. Posledních cca 400 metrů jsme ale přes popadané stromy museli jít stejně po svých. Než jsme se na místo události dostali, strom hořel plamenem a proto byly povolány další posily. Další tři hasiči přivezli hasicí přístroje a kanystry s vodou. Strom byl mezitím pokácen a rozřezán. Jedním hasicím přístrojem byly uhašeny největší plameny a postupně hašen pomocí vody z kanystrů. Ty se doplňovaly z malého asi 300m vzdáleného jezírka. Zásah byl ukončen po třech hodinách. Požár vznikl od úderu blesku.


Filip Brož – Hasiči města Železná Ruda – www.hasicizr.estranky.cz

-wap-

Sdílet