Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oblastní kolo soutěže Malý záchranář v Domažlicích a Den s IZS

V pátek 13. června 2008 se na

parkovišti U Všech Svatých v Domažlicích uskuteční oblastní kolo soutěže Malý záchranář a zároveň tu proběhne akce nazvaná Den s IZS. Začátek je v 9.00 hodin.

V pátek 13. června 2008 se na parkovišti U Všech Svatých v Domažlicích uskuteční oblastní kolo soutěže Malý záchranář a zároveň tu proběhne akce nazvaná Den s IZS. Začátek je v 9.00 hodin.

Soutěž Malý záchranář má za úkol praktickou formou přiblížit dětem tématiku „Ochrana člověka za mimořádných událostí" probíranou na ZŠ. Do soutěže se přihlašují čtyřčlenná družstva ZŠ ve složení dvou členů z prvního a dvou členů ze druhého stupně ZŠ.

Děti mají za úkol absolvovat sedm stanovišť (sirény, využití linek tísňového volání, evakuace osob, poskytování první pomoci, přenášení raněného, postup při nálezu nebezpečného předmětu, požární ochrana – hasicí přístroje a chování při požáru). Další součástí jsou testové otázky z oblasti ochrany obyvatelstva a požární ochrany.

V závěru soutěže budou vyhodnocena vítězná družstva, která obdrží věcné ceny.

V rámci Dne s IZS se bude prezentovat Zdravotnická záchranná služba, Policie ČR a Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. Na diváky čeká ukázka materiálu a techniky Územního odboru Hasičského záchranného sboru Domažlice a ukázky práce hasičů, zdravotníků a policistů. Na místě bude simulována dopravní nehoda a bude možné sledovat hasiče a dokonce i letecké záchranáře přímo při práci. 



Info: HZS Plzeňského kraje

 -wap-

Sdílet
Přiložené soubory
Info o akci zobrazit online PPT 189 kB