Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U nehody čtyř vozidel museli v Ostravě-Porubě zasahovat také hasiči, jednomu muži pomohli z dodávky

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 17. 8. 2015 odpoledne v Ostravě-Porubě u nehody čtyř vozidel – dvou osobních a dvou užitkových aut. Řidič dodávky Ford Transit, vezoucí léky, skončil v péči zdravotníků ZZS MSK. Stěžoval si na bolest v oblasti nohou.

Nehoda se stala krátce před půl jednou odpoledne ve frekventované Opavské ulici nedaleko křižovatky s Martinovskou ulicí. Na místo vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Porubě a Zábřehu.

Ve směru na Opavu se střetly dva Peugeoty a dva Fordy a zůstaly stát za sebou. Celý pravý pruh před zmíněnou křižovatkou ale pro další vozidla zůstal zcela průjezdný.

Hasiči označili začátek a konec místa nehody výstražnými kužely, pomohli muži z dodávky s léčivy ven ze sedadla a předali jej týmu ZZS MSK. Komunikoval a žádná okem viditelná zranění neměl. Stěžoval si ale na bolest nohou.

Obě jednotky HZS MSK také zabezpečily všechna havarovaná vozidla před případným požárem a pečlivě kontrolovaly, zda z některého z nich neunikají na silnici provozní kapaliny, což se nepotvrdilo. Po zdokumentování místa nehody hasiči silnici uklidili a odjeli na základnu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet