Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje od 6. do 8. června 2008

Jednotky požární ochrany Královéhradeckého kraje zasahovaly o uplynulém

víkendu u celé řady mimořádných událostí. O těch nejzajímavějších případech vám přináše informace a tako fotodokumentaci.

Hasiči vytáhli utonulou ženu

V pátek (6. června 2008) po půl sedmé ráno byli hasiči informováni o utonulé osobě v řece Orlici v ulici nábřeží U Přívozu. Utonulá žena se nacházela na vodní hladině přímo u centrální stanice hasičů. Betonový břeh je v tomto místě několik metrů vysoký a nelze se dostat přímo k řece. Hasiči nejprve spustili na vodu člun. Pak se jeden z hasičů slanil do člunu a vytáhl utonulou ženu do připravených nosítek. Pomocí kladky a lan byla nosítka vytažena na břeh. Totožnost ženy i příčinu úmrtí šetří Policie ČR.

(foto: stanice Hradec Králové)



Škodovka skončila na střeše

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli v sobotu (7. června 2008) dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Zadražany. Řidička osobního vozidla Š 120 vyjela z dosud neznámých příčin mimo vozovku, kde se s vozidlem převrátila na střechu. Nikdo z posádky vozidla, včetně malého dítěte, nebyl zraněn. Hasiči otočili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Dále zabezpečili automobil proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: stanice Nový Bydžov)



Chatku na koupališti zničil požár

V sobotu (7. června 2008) večer došlo v areálu koupaliště v Chlumci nad Cidlinou k požáru jedné z rekreačních chatek. Požár byl hasičům ohlášen ve 21:03 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou se třemi cisternami. Na koupališti probíhají v současné době poslední úpravy před zahájením letní sezóny. Celý areál včetně chatek byl uzamčen. Jedna z celodřevěných chatek o rozměrech 3,5 × 4,5 metru nebyla dostatečně uzamčena. Požár zasáhl celý prostor chatky včetně vstupních dveří. Hasičům se podařilo požár lokalizovat ve 21:27 hodin. Dohašovací práce trvaly až do 22:40 hodin. Šetřením na místě bylo zjištěno, že ohnisko požáru se nachází uvnitř chatky těsně za vstupními dveřmi. Požár byl s největší pravděpodobností způsoben nedbalostí nebo úmyslným zapálením. Správce areálu vyčíslil škodu na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na sousedních chatkách činí 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: stanice Nový Bydžov)



V Jaroměři hořela trafostanice

Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v pátek (6. června 2008) před pátou hodinou ráno k ohlášenému požáru trafostanice v ulici Na Obci v Jaroměři. Jednalo se o shořelý kabel vysokého napětí. Na místo byli přivoláni pracovníci ČEZu, kteří provedli opravu. Požár nezpůsobil žádné hmotné škody.

(foto: stanice Jaroměř)



Ve stodole byly nalezeny pytle s nebezpečnou látkou

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a Jaroměře byly v sobotu (7. června 2008) ve 12:27 hodin přivolány do obce Šestajovice. Majitel domu našel v rekonstruovaném objektu stodoly několik pytlů s neznámou látkou, která nepříjemně zapáchala. Hasiči v dýchacích přístrojích provedli průzkum místa a zhruba 150 kg prášku uzavřeli do sudů. Látka byla následně převezena do Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdaneč k rozboru. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

(foto: Michal Fanta)



Strom spadl na telefonní dráty

Broumovští hasiči vyjeli v sobotu (7. června 2008) odpoledne k odstranění stromu, který spadl na telefonní dráty v obci Rožmitál. Hasiči museli poškozený strom postupně rozřezat a odstranit z drátů. Na místo byli přivoláni také pracovníci společnosti Telefonica 02, kteří zajistili opravu telefonního vedení.

(foto: stanice Broumov)



V přístavku shořel stavební materiál

V sobotu (7. června 2008) ve 21:15 hodin byl na operační středisko hasičů ohlášen požár garáže u rodinného domu v obci Vysokov. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Náchoda a Vysokova. Požár ohlásila sousedka, majitelé v té době nebyli doma.

Hořel přístavek o rozměrech zhruba 3 × 5 metrů, který dříve sloužil jako garáž. Uvnitř přístavku z vlnitého eternitu byl uskladněn stavební materiál na rekonstrukci domu a různé stroje (pila, hoblovka). Požár se podařilo lokalizovat ve 21:39 hodin a zlikvidovat ve 22:20 hodin. Požár pravděpodobně způsobila nedbalost nebo úmyslné jednání neznámé osoby. Hmotná škoda na přístavku a uskladněném materiálu byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: stanice Náchod)



Na nádraží hořel manipulační stroj

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Meziměstí vyjeli v neděli (8. června 2008) před osmou hodinou večer k požáru manipulačního stroje na železničním nádraží v Meziměstí. Stroj se používá na řezání dřeva. Kvůli zkratu na elektroinstalaci došlo k zahoření pod měřícím ramenem a chytla také mastnota u druhého měřícího ramene. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod)




Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet