Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motocyklista zemřel na přejezdu

Devětačtyřicetiletý

řidič motocyklu Jawa 50 Mustang dnes ráno v Pohořelicích na Brněnsku nepřežil srážku s osobním vlakem. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 7.20 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů – jednotka ze stanice v Pohořelicích a profesionální podniková jednotka hasičů Českých drah.

Devětačtyřicetiletý řidič motocyklu Jawa 50 Mustang dnes ráno v Pohořelicích na Brněnsku nepřežil srážku s osobním vlakem. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 7.20 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů – jednotka ze stanice v Pohořelicích a profesionální podniková jednotka hasičů Českých drah.

Motocyklista vjel na nechráněný přejezd ve chvíli, kdy po kolejích projížděl motorový osobní vlak. Vážně zraněný muž byl při příjezdu záchranářů v bezvědomí. Hasiči pomáhali zdravotníkům při jeho ošetřování a oživování. Muže se však přes intenzívní úsilí nepodařilo přivést k vědomí a zemřel.

Hasiči z požární stanice v Pohořelicích kromě pomoci zraněnému zajistili místo nehody. Po příjezdu hasičů Českých drah jednotka HZS Jihomoravského kraje v 8.20 hodin ukončila zásah a odjela na základnu.


Hasiči dnes zasahovali také u nehody dvou vozidel na rychlostní komunikaci R 46 na Vyškovsku

Nehoda byla ohlášena ve 3.08 a na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice ve Vyškově. Na 2,5 kilometru se ve směru na Vyškov střetla dvě osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření, havarované vozidla z vozovky odtáhli na krajnici a uklidili komunikaci.

V 8.20 hodin hasiči ze stanice v Tišnově vyjížděli k nehodě osobního vozidla na silnici u obce Braníškov na Brněnsku. Při havárii vozidla Fiat Stilo bylo zraněno dvouleté dítě. Zdravotníci ošetřili také jeho 31letého otce. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a do příjezdu policistů řídili dopravu. Po vyšetření nehody auto odtáhli z vozovky.

Hasiči ze stanice v Blansku vyjížděli v 9.12 hodin k nehodě v ulici Poříčí v okresním městě. Na křižovatce se střetlo nákladní vozidlo Tatra s cyklistou. Starší cyklista byl při nehodě vážně zraněn. Hasiči zdravotníkům pomohli při jeho ošetřování a nakládání na vakuová nosítka a do sanitky. Po vyšetření nehody také očistili vozovku.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

 -wap-

Sdílet