Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu dodávky s osobním vozidlem bylo zraněno devět lidí

Dnes

(9. června 2008) ráno došlo u Doudleb nad Orlicí na Rychnovsku k dopravní nehodě dvou vozidel. Při střetu dodávky s osobním vozidlem bylo zraněno devět lidí.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Nehoda byla hasičům ohlášena v sedm hodin ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s technickým automobilem a cisternou. Na silnici č.I/11 se čelně střetla vozidla Audi Allroad jedoucí od Kostelce nad Orlicí s dodávkou Peugeot Boxer, která jela ve směru od Vamberka. Dodávka skončila zadní částí vozu v prostoru dvorku rodinného domu. Osm lidí z dodávky a řidič Audi byli zraněni. Sedm pasažérů z Peugeotu a řidiče osobního vozidla převezli dvě sanity záchranné služby a převozní sanitní vůz do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Řidič dodávky byl se středně těžkým zraněním transportován do nemocnice v Hradci Králové.

Hasiči na místě pomohli záchranné službě s prvotním ošetřením a naložením všech zraněných do sanitních vozů. Následně zabezpečili vozidla proti požáru, odpojili akumulátory a zabránili úniku provozních kapalin. Provozní látky, které unikly na vozovku, zasypali sorbentem a následně zlikvidovali. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou


Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

 -wap-

Sdílet