Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedna osoba zůstala po nárazu do stromu mezi Pašovicemi a Částkovem na Uherskohradišťsku zaklíněná ve vozidle

Dopravní nehoda zaměstnala dnes po čtvrté hodině odpolední jednotku profesionálních hasičů z Uherského Brodu. Došlo k ní na silnici III. třídy mezi Pašovicemi a Částkovem na Uherskohradišťsku.

Po příjezdu a provedení průzkumu velitel zásahu potvrdil, že došlo k nehodě osobního automobilu Škoda Octavia, které vyjelo mimo komunikaci do lesního porostu a narazilo do stromu. Ve vozidle v době nehody cestovali dva muži, řidič zůstal ve vozidle zaklíněn.

Hasiči provedli zabezpečení místa nehody, stabilizaci vozu a protipožární opatření. Řidič byl z vraku vyproštěn pomocí speciálního hydraulického zařízení a byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Vzhledem ke špatnému počasí nebylo možné přistání vrtulníku přímo u místa nehody, proto byl zraněný řidič po prvotním ošetření odvezen z místa události posádkou zdravotnické záchranné služby. Spolujezdec byl zraněn lehce.

V době záchranných prací a šetření nehody byla komunikace v obou směrech uzavřena. Po zadokumentování místa události policií jednotka odstranila následky nehody a provedla úklid vozovky. V 18:13 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet