Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě jednotky vyjely ke střetu dvou osobních vozidel mezi obcemi Lubno a Dolní Přím

Dnes 19. 8. 2015 v 13:58 byly vyslány jednotky HZS stanice Nový Bydžov a JSDH Nechanice k dopravní nehodě dvou osobních vozidel mezi obcemi Lubno a Dolní Přím. Na místo se jako první dostavila JSDH Nechanice, nehoda se nacházela cca 500 m za obcí Lubno ve směru na Dolní Přím.

Po provedeném průzkumu zjistila, že jak řidič, tak řidička, jsou mimo vozidlo. Jednotka provedla předlékařské ošetření tržné ranky u řidiče a poskytla psychologickou pomoc řidičce z druhého vozidla, která byla v šoku a současně si stěžovala na bolest hrudníku. Po příjezdu ZZS KHK byli oba předáni do jejich péče.

Současně bylo provedeno protipožární zabezpečení vozidel. Vzhledem k rozmístění vraků, byla celá komunikace uzavřena. Po příjezdu HZS NB byl jejich velitel seznámen se situací na místě události a bylo mu předáno velení zásahu. Po příjezdu hlídky PČR byla na jejich žádost odklizena část trosek tak, aby mohla vozidla projíždět alespoň kyvadlově.

V té době byla jednotka HZS odvolána k jiné dopravní nehodě a místo bylo opět předáno veliteli JSDH Nechanice. Jednotka vyčkala na místě do příjezdu PČR – dopravní nehody. Po zdokumentování nehody pomohla jednotka naložit vozidla na odtah. Poté provedla úklid komunikace a vrátila se zpět na svoji základnu.

Sdílet