Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u Člunku na Jindřichohradecku si vyžádala život spolujezdkyně

K tragické dopravní nehodě došlo dnes v dopoledních hodinách u obce Člunek na Jindřichohradecku. Nehoda osobního automobilu si vyžádala jeden lidský život.

K nehodě vyjeli v 9:40 hodin na základě ohlášení na tísňovou linku 112 jindřichoh­radečtí profesionální hasiči. Ve zdemolovaném voze tovární značky Renault zůstaly zaklíněny dvě osoby. U spolujezdkyně lékař ZZS konstatoval smrt. Na vyproštění řidiče hasiči použili hydraulické vyprošťovací zařízení. Okamžitě po vyproštění byl předán zdravotníkům.

Hasiči asistovali při ošetření zraněného řidiče a pomohli s jeho naložením do vrtulníku LZS. Dále u vozu provedli protipožární opatření a až po příjezdu koronera zahájili vyprošťování těla spolujezdkyně. Krátce před dvanáctou hodinou jindřichohradecká jednotka zásah ukončila a odjela na základnu. Na místo nehody pak byla v 13:52 hodin vyslána osádka automobilového jeřábu, která zajistila vyproštění havarovaného auta z příkopu zpět na vozovku a jeho naložení na vůz odtahové služby.

Vozovka byla v místě nehody uzavřena, provoz hasiči a policisté obnovili kyvadlově po ukončení záchranných prací. Zda byla příčinou nehody mokrá silnice, nepřiměřená jízda řidiče nebo jiná okolnost, šetří Policie ČR.

Sdílet