Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Bruntálu škoda přes milion po požáru v obchodě

Dvě jednotky hasičů z Bruntálu zasahovaly v úterý 10. 6. 2008 ráno u požáru prodejny textilu a obuvi, nacházející se v bruntálském obchodním centru v Jesenické ulici. Požár se obešel bez zranění, škoda hlavně na zboží kvůli silnému zakouření určitě přesáhne milion korun.

Dvě jednotky hasičů z Bruntálu zasahovaly v úterý 10. 6. 2008 ráno u požáru prodejny textilu a obuvi, nacházející se v bruntálském obchodním centru v Jesenické ulici. Požár se obešel bez zranění, škoda hlavně na zboží kvůli silnému zakouření určitě přesáhne milion korun. Díky včasné a rychlé reakci hasičů se požár nerozšířil do dalších prostorů obchodního domu.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru v úterý krátce před sedmou hodinou ranní. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze zdejší stanice a také zdejší dobrovolní hasiči.

Na místo jako první přijeli profesionální hasiči, kteří zjistili, že požár se nachází v prodejně s textilním zbožím a obuvi se dvěma místnostmi v přízemí obchodního domu. Zasažený prostor byl již silně zakouřen, což ztěžovalo práci zasahujících hasičů, kteří museli zasahovat v dýchací technice. Také použili termokameru, aby v prostoru, kde byla téměř nulová viditelnost, mohli najít ohnisko požáru.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu asi po čtvrthodině, další půlhodinu trvalo dohašování a odvětrávání.

Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Jedna z verzí je technická závada na elektroinstalaci. Vzniklá škoda se zatím vyčísluje, ale už teď je jisté, že přesáhne jeden milion korun.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-kow-

Sdílet