Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár chatek uprostřed lesa ve Slané na Semilsku zaměstnal hasiče ze čtyř jednotek

Ve 23:20 byl na tísňovou linku 112 oznámen požár zahradní chatky ve Slané, v části obce Bořkov na Semilsku. Operační důstojník k požáru okamžitě vyslal profesionální hasiče ze stanice Semily a další tři jednotky dobrovolných hasičů ze Slané, Semil a Košťálova.

V době příjezdu hasičů byly požárem zcela zachváceny tři chatky a hrozilo jeho rozšíření na koruny stromů. Hasiči okamžitě nasadili 4 vodní proudy, tak aby dostali živel co nejdříve pod kontrolu. Vzhledem k velké intenzitě požáru a nebezpečí jeho rozšíření byla na místo povolána jednotka dobrovolných hasičů z Lomnice nad Popelkou se dvěmi velkoobjemovými cisternami.

„Museli jsme zřídit i kyvadlovou dopravu vody cisternami od hydrantu v Semilech,“ sdělil velitel zásahu ppor. Petr Kučera. Při zásahu hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích a nezbytné bylo i použití termokamery a osvětlovacího agregátu.

Ve 2:19 hodin velitel zásahu oznámil na operační středisko likvidaci požáru, na které se podílelo celkem 36 hasičů z celkem pěti jednotek. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 80.000 Kč a příčina jeho vzniku je v současné době v šetření PČR a HZS LK.

por. Daniel Mlčoch DiS
HZS Libereckého kraje
Sdílet