Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zaparkovaného osobního auta u Lešné na Vsetínsku

Dne 10. 6. 2008 ve 14:02 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Lešná. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem a velitelským autem s rozšířenou výbavou zn. Jeep.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem a velitelským autem s rozšířenou výbavou zn. Jeep. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v průmyslovém areálu u Lešné došlo k požáru zaparkovaného osobního automobilu zn. Fiat Punto.

Požár zpozorovali zaměstnanci firmy a společně s pracovníky strážní služby použili před příjezdem hasičů jeden práškový a šest sněhových ručních hasicích přístrojů. Zásahem se jim podařilo utlumit plameny a zabránit rozšíření požáru na celý vůz.

Po příjezdu hasičů bylo k hořícímu autu nataženo vysokotlaké vodní vedení, byla zvednuta přední kapota a požár byl postupně uhašen. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Zásahem se podařilo zabránit poškození dalších zaparkovaných aut.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že s vozidlem odjel z domu do zaměstnání a po ujetí asi pěti kilometrů auto zaparkoval u firmy. Asi po pěti minutách vznikl požár, který zpozorovali další zaměstnanci.

Hořící vozidlo zkratovalo a vyjelo přes obrubník, kde se zastavilo na travnatém pásu. Tam už k němu přispěchali ochotní zaměstnanci a vrátní, kteří se pokusili s požárem bojovat. Plameny poškodily prakticky celý motorový prostor, přední část auta, čelní sklo a část kabiny. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 15.000 Kč.

Včasným zásahem zaměstnanců firmy a hasičů se podařilo uchránit další majetek za 115 tis. Kč. Z této částky připadá hodnota 100 tis. Kč na vedle zaparkované auto zn. Citroen. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstala­ci vozu.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet