Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnice první třídy mezi obcemi Solnice a Ještětice byla kvůli nehodě několik hodin uzavřena

Nehoda čtyř vozidel zablokovala odpoledne na několik hodin silnici č. I/14 mezi obcemi Solnice a Ještětice. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena pět minut po poledni. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu tří nákladních a jednoho osobního vozidla. Jedno nákladní auto skončilo po střetu na cyklostezce vedle silnice, další zůstalo vzpříčené přes celou šíři vozovky. Třetí nákladní vůz zůstal na poničené vozovce a osobní auto skončilo v příkopu. Hasiči se po příjezdu na místo zapojili do pomoci o zraněné osoby.

Záchranná služba nakonec převezla k ošetření do nemocnice celkem čtyři osoby. O něco později byla na místo znovu přivolána záchranná služba, a to z důvodu alergické reakce na vosí bodnutí ženy čekající v koloně aut.

Hasiči provedli zajištění všech havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic z důvodu poškození krajnice na několika místech vozovky. K vyproštění a naložení nepojízdných aut byla přivolána specializovaná firma s těžkou technikou.

Po 17. hodině se podařilo zprůjezdnit komunikaci jedním jízdním pruhem. Po odtažení všech vozidel hasiči očistili vozovku od plastů, skla a nánosů hlíny. Následně se vrátili zpět na základny. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet