Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda a požár bytu

Jednotky HZS Pardubického kraje z PS Polička a CSP Pardubice zasahovaly včera, 10.6. 2008 u dopravní nehody dvou osobních automobilů, resp. u požáru bytu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Ilustrační foto

Dne 10. června 2008 v 15.59 hodin zasahovali hasiči z Poličky u dopravní nehody, která se stala v obci Jedlová. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů – Škoda Forman a Opel. Na místě byly zraněny čtyři osoby, jedna těžce a tři osoby utrpěly lehké zranění. Hasiči asistovali zdravotnické záchranné službě se zraněnými osobami. Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník, který transportoval těžce zraněnou osobu do nemocnice. Hasiči dále zajistili vozidla proti požáru, zamezili úniku provozních náplní a naložili havarované automobily na vozidlo odtahové služby. Odstraňování následků nehody trvalo až do 19.12 hodin.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

Dne 10. června 2008 v 17.52 hodin vyjížděli hasiči k požáru bytu do Husovy ulice v Pardubicích. Hořelo v bytě ve třetím patře domu. Hasiči se dostali do bytu a zjistili, že hoří manželská postel s oblečením. Požár hasiči zlikvidovali a zadýmený prostor odvětrali. Požár způsobil škodu nejen na manželské posteli, ale poškozeny byly i obě místnosti bytu. Škoda byla předběžně stanovena na 200 tisíc korun. Okamžitým zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty za 500 tisíc korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-

Sdílet