Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči tahali auta z potoka

K vyproštění auta z potoka vyjížděli dnes ráno jihomoravští hasiči do ulice Horní Palava v Blansku. Další automobil skončil v potoce krátce před polednem silnici z Tišnova do Drásova na Brněnsku.

K vyproštění auta z potoka vyjížděli dnes ráno hasiči do ulice Horní Palava v Blansku. Událost byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 7.25 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Blansku.

Ilustrační foto

Průzkum po příjezdu ukázal, že v potoce Palava je vrak vozidla Fiat 600, v jehož kabině nikdo nebyl, hasiči nezjistili žádný únik ropných látek do vody. Vrak auta hasiči uvázali na lano, navijákem vytáhli z vody na místní komunikaci a předali hlídce Městské policie.

K vyproštění havarovaného vozidla z potoka dnes hasiči vyjížděli také na silnici z Tišnova do Drásova na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 11.55 hodin, na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Tišnově a v Lidické ulici v Brně.

Vozidlo Audi 80 po výjezdu ze zatáčky sjelo z krajnice, narazilo do stromu a skončilo převrácené na střeše v potoce Lubě. Devětasedmdesá­tiletá řidička vyvázla z nehody bez závažnější zdravotní újmy a zdravotníci ji ošetřili na místě. Protože hasiči zjistili drobný únik motorového oleje do potoka Lubě, přehradili jeho hladinu třemi nornými stěnami a mastné skvrny zasypali sorbetem. Auto z potoka vytáhli pomocí automobilového jeřábu na silnici. Z vodní hladiny pak hasiči sebrali použitý sorbent a odstranili norné stěny. Na skvrny na hladině potoka a na vozovce po vytažení auta na silnici hasiči spotřebovali 10 kilogramů sorbentu.

Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-wap-

Sdílet