Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nezavinil nehodu a přesto skončil v Liberci na střeše mimo vozovku

O veliké smůle může hovořit řidič osobního vozidla VW Bora, který projížděl v úterý 1. září 2015 v Liberci, ulicí Lučanská. Díky tomu, že řidička, která jela za ním, nedodržela dostatečně bezpečnou vzdálenost a zezadu do něj narazila, skončil se svým vozidlem na střeše.

Řidič VW Bora jel v dopoledních hodinách, krátce před jedenáctou hodinou ve směru od Jablonce nad Nisou a v ulici Lučanská chtěl odbočit vpravo na příjezdovou komunikaci k rodinnému domu. Z uvedeného důvodu zpomalil, kdy na tuto situaci však nestihla včas zareagovat řidička vozidla Mazda 626 jedoucí za ním.

Zezadu do vozidla VW Bora narazila a to se posunulo vlivem střetu směrem dopředu. Následně vozidlo vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde sjelo z travnatého srázu, asi 5 m pod úroveň silnice. Během toho se stačilo ještě převrátit na střechu a zastavilo se až o vzrostlý strom.

Řidič vozidla vyvázl z nehody naštěstí bez zranění. Ani řidička, která do něj zezadu narazila, neutrpěla při nehodě žádné zranění. Řidiče, který skončil s vozidlem na střeše, přesto převezlo vozidlo rychlé záchranné služby na preventivní vyšetření do Krajské nemocnice Liberec.

Ještě před převozem do nemocnice se oba řidiči podrobili orientačním dechovým zkouškám na alkohol, jejichž výsledky byly negativní. Na vozidlech vznikla předběžná škoda 95 tisíc korun.

Nehoda zůstává i nadále v šetření dopravních policistů.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet