Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár motoru osobního auta u Uherského Brodu, Havřic

Dne 12. 6. 2008 v 07:37 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Havřice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko motorestu Pepčín došlo k požáru v motorovém prostoru osobního auta zn. Citroen.



Řidič, který je zároveň dobrovolný hasič, se s autem vracel z Uherského Brodu do Vlčnova. V Havřicích ucítil, že z ventilace jde cítit typický zápach při požáru. S vozem duchapřítomně nezastavil v obydlené části obce, ale pokračoval dál a auto odstavil až u řeky Olšavy nedaleko motorestu Pepčín. V autě neměl žádný hasicí přístroj. I přes valící se kouř správně neotevřel kapotu a přivolal na pomoc své kolegy na tísňové lince 150.

Hasiči byli na místě za dvě minuty od výjezdu. Rychlým zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru z motorového prostoru a uchránit tak auto před celkovým zničením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič detailně popsal celou situaci i rychlé přivolání pomoci hasičů. Správnou a rychlou reakcí došlo ke zničení jen motorového prostoru. Způsobenou škodu si majitel vyčíslil jen na 5.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada nebo vznícení hořlavých materiálů na motoru.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet