Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič Octavie nepřežil nehodu

K tragické nehodě osobního a nákladního vozidla hasiči dnes dopoledne vyjížděli na silnici č. 386 z Brna do Veverské Bítýšky.

K tragické nehodě osobního a nákladního vozidla hasiči dnes dopoledne vyjížděli na silnici č. 386 z Brna do Veverské Bítýšky. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 9.15 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů – profesionální ze stanice v Tišnově a dobrovolná z Veverské Bítýšky.

U lokality Nový Dvůr nedaleko hradu Veveří se na křižovatce střetl kamion Mercedes Benz s osobním vozidlem Škoda Octavia. Kamion naložený 16 tunami štěrku, který jel po hlavní silnici, narazil do levého boku škodovky vyjíždějící z boční silnice. Kamion škodovku po střetu před sebou vytlačil cca 15 mimo vozovku na louku. Ve škodovce, v níž jeli čtyři lidé, na místě zemřel devětačtyřicetiletý řidič. Do nemocnice zdravotníci převezli další tři zraněné pasažéry škodovky – 53letého a 32letého muže a 28letou ženu. Přitom jednoho zraněného transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Pětadvacetiletý řidič kamionu zraněn nebyl.

Hasiči po příjezdu zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných a při jejich naložení k transportu do nemocnice. Zajistili také místo nehody a na osobním vozidle udělali protipožární opatření. Po vyšetření a zadokumentování nehody dopravními policisty hasiči pomocí lana a navijáku od kamionu odtrhli škodovku a ze zdemolované levé části vozidla pomocí hydraulického nářadí vyprostili zaklíněné tělo řidiče.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet