Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V okolí studny byla nalezena rtuť

Ve čtvrtek 12. června bylo v 18:03 hodin nahlášeno na operační středisko hasičů v Olomouci, že ve Velké Bystřici v okolí studny na Zámecké ulici je rozlitá rtuť. Na místo proto vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu rtuťové kuličky v okolí studny odsáli speciálním vysavačem. Protože však hasiči nevěděli, zda rtuť není i ve studni, přemýšleli, co s tím.

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 12. června, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouce celkem k 14 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

4 požáry,

5 dopravních nehod,

4 technické pomoci a

1 ostatní událost.

OLOMOUC

Rtuť ve studni

Ve čtvrtek 12. června bylo v 18:03 hodin nahlášeno na operační středisko hasičů v Olomouci, že ve Velké Bystřici v okolí studny na Zámecké ulici je rozlitá rtuť. Na místo proto vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu rtuťové kuličky v okolí studny odsáli speciálním vysavačem. Protože však hasiči nevěděli, zda rtuť není i ve studni, přemýšleli, co s tím. Kontaktovali Chemickou laboratoř ve Frenštátě pod Radhoštěm, jejíž pracovníci jim doporučili, aby vodu odčerpali, bahno vybrali a uložili do kontejneru na nebezpečné látky. Na místo události se dostavili místní dobrovolní hasiči, kteří začali pracovat na odčerpávání vody a vybírání bahna. V 21:03 hodin byl zásah ukončen, bahno uloženo v kontejneru na nebezpečné látky a připraveno na transport k firmě, která ho zlikviduje. Studna se používala na zalévání.

Ilustrační foto

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-swo-

Sdílet