Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedenáct lidí bylo zraněno při střetu vlaku s nákladním automobilem ve Šluknově

Tři hasičské jednotky, profesionální ze Šluknova, dobrovolná z Jiříkova a drážní z Liberce, vyjely osmnáct minut po pondělní čtvrté hodině odpolední na přejezd v ulici Rumburská ve Šluknově, kde došlo ke střetu nákladního automobilu a osobního vlaku.

Nákladní vozidlo plně naložené štěrkem skončilo po nehodě na boku – náklad se vysypal, vlak se zdemolovanou kabinou vykolejil.

Hasiči na místě poskytovali předlékařskou pomoc několika zraněným, celkem jich bylo 11. Strojvedoucí byl do nemocnice transportován letecky, další čtyři zraněné do nemocnice dopravily sanitky, šest osob bylo ošetřeno a ponecháno na místě.

Škoda byla celkem odhadnuta na 13,5 miliónů korun (10 mil. vlak, 2 mil. trať, 1,5 mil. nákladní automobil). Dle zjištění na místě nehody bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti.

Místní jednotky předaly událost drážním hasičům, ti následně vyčkali na své pražské kolegy, kteří dorazili s dalším jeřábem a nakolejovací soupravou. Práce na místě havárie probíhaly až do brzkých ranních hodin, potřeba bylo uklidit štěrk, nakolejit vlak a pomocí jeřábů zvednout zničené nákladní vozidlo.

Po celou dobu byla doprava odkláněna na objízdné trasy městskými a státními policisty, proč k nehodě došlo na místě zjišťovali dopravní policisté i zaměstnanci SŽDC a další experti.

Sdílet