Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opavští hasiči se slaňovali ze Slezského divadla

Odpolední ukázkou zásahu lezecké skupiny Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Opavě na objektu Slezského divadla vyvrcholil v tomto městě v pátek Den požární bezpečnosti, který každoročně připadá právě na pátek třináctého.

Na Horním náměstí pozorovalo perfektní spolupráci hasičů-lezců při záchraně osob a slaňování z výšky kolem tří stovek malých i velkých diváků.

Na třech stanicích HZS MSK na Opavsku v Opavě, Hlučíně a Vítkově se od rána vystřídaly stovky návštěvníků, které využily den otevřených dveří. Nejvíce jich samozřejmě přišlo do opavské stanice, jen za první dvě hodiny téměř čtyři stovky dětí a dospělých, hlavně z 13 mateřských a základních škol.

Prohlédli si speciální hasičská vozidla, osobní výstroj hasičů, speciální prostředky a nástroje, sloužící likvidaci požárů, následků dopravních nehod a dalších nebezpečných událostí. Dozvěděli se, jak se chovat při požáru a jiných událostech a jak je možné pomoci hasičům při požáru.

V pátek podvečer se ještě v domově důchodců ve Slavkově u Opavy uskutečnilo součinností cvičení profesionálních a dobrovolných hasičů.

Autorem fotografií ze stanice HZS MSK v Opavě je Bc. Miroslav Svoboda

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-

Sdílet