Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hospodářskou budovu v Hutisku zničil požár, na místě zasahovaly čtyři jednotky

Celkem čtyři jednotky hasičů zaměstnal dnes odpoledne požár opuštěné stodoly nedaleko obce Hutisko-Solanec na Vsetínsku. Po přijetí informací od oznamovatelky byl operačním střediskem vyhlášen požární poplach ve 14:33 hodin.

Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí s jednou cisternou, a také cisterny dobrovolných hasičů z obcí Hutisko-Solanec, Horní Bečva a Rožnov pod Radhoštěm.

Vzhledem k odlehlé samotě a nedostupnosti těžké techniky až k samotnému místu události museli nakonec hasiči po příjezdu pokračovat pěšky. Jak velitel zásahu potvrdil, jednalo se o požár hospodářské budovy, který zasáhl a zničil celý objekt. Požár byl již ve 4. fázi, ve které se už z důvodu nedostatku hořlavého materiálu postupně snižovala jeho intenzita.

K rozšíření plamenů a zasažení blízkého lesa naštěstí nedošlo. Hasiči bleskově natáhli vodní vedení od přistavených cisteren a požár zlikvidovali.

Podle zjištěných informací majitel na místě nebyl celý rok a budova byla řádně uzamčena. Vyšetřovatel hasičů tak i nadále ve spolupráci s policií pracuje na zjištění příčiny vzniku požáru. Způsobené škody prozatím vyčísleny nebyly.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet