Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Jičínsku srazilo osobní vozidlo tři ženy na kole, jedna nehodu nepřežila

K tragické dopravní nehodě došlo 9. září 2015 v podvečer na silnici první třídy u obce Obora na Jičínsku. Z dosud nejasných příčin zde řidič osobního vozidla srazil tři starší ženy na kole.

Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena krátce po 17. hodině. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Hořic s cisternou, bylo vysláno několik posádek pozemní záchranné služby a byl povolán také vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové a Policie ČR.

Při příjezdu hasičů na místo byly všechny tři těžce zraněné ženy v péči lékařů a záchranářů. Jedna cyklistka i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehla, další byla s těžkým zraněním letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, stejně tak třetí zraněná seniorka byla sanitou převezena do královéhradecké nemocnice.

Na místo musel být povolán psycholog HZS Královéhradeckého kraje, který poskytl pomoc řidiči osobního vozidla. Kvůli jeho špatnému psychickému stavbu byl muž nakonec převezen do nemocnice. Po dobu vyšetřování nehody Policií ČR byla silnice uzavřena.

Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením osobního vozidla na odtah a očistili vozovku. Příčiny a okolnosti této tragické nehody šetří policisté.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet