Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend na Vysočině

Od sobotní sedmé hodiny ranní do

dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u 28 událostí. Celkem desetkrát vyjeli k ohlášené dopravní nehodě, desetkrát k poskytnutí technické pomoci, pětkrát k planému poplachu a třikrát k požáru.

Sobota – 14. června 2008

V 13:43 hod vyjely tři jednotky hasičů k ohlášenému požáru v bytě na ulici Radovská do Telče. Ohlašovatel uvedl, že se z oken valí silný kouř. Majitel bytu byl před příjezdem jednotek na místo události probuzen sousedy a sám vypnul sporák, na kterém došlo k připálení potravin. Tento drobnější požár se obešel bez zranění a beze škody. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč a jednotky dobrovolných hasičů z Mrákotína a Mysletic.

Neděle – 15. června 2008

V 01:08 hod havaroval osobní automobil u obce Vyskytná na Jihlavsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava. Při nehodě byly tři osoby zraněny. Zasahující hasiči zraněným poskytli předlékařskou první pomoc a následně je předali do péče ZZS. Hasiči provedli na místě zajištění havarovaného vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin a provedli vyproštění vozidla zpět na komunikaci. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.



Ve 13:41hod se čelně střetla dvě osobní vozidla na komunikaci u obce Zhořec na Pelhřimovsku. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov poskytla na místě předlékařskou první pomoc třem zraněným osobám a následně je předala do péče ZZS. Hasiči provedli zajištění havarovaného vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.


DN VilémoviceV 19:59 hod došlo ke střetu osobního automobilu a motocyklu u obce Vilémovice na Havlíčkobrodsku. Na místo události vyjela jednotky profesionálních hasičů ze Světlé nad Sázavou a Ledče nad Sázavou. Po nehodě začal motocykl hořet. I přes veškerou snahu záchranářů se již motorkáře zachránit nepodařilo a na místě svým zraněním podlehl. Řidiče osobního automobilu převezla ZZS zraněného do nemocnice. Zasahující hasiči na místě provedli uhašení motocyklu, zajištění místa události, úklid vozovky a naložení na odtah. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 10 000 Kč. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.




Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-kuw-

Sdílet