Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická noc na dálnici D1

Na 34. km dálnice D1 ve směru na Brno po půlnoci nouzově přistávalo malé letadlo. Přitom došlo k nehodě při níž uhořeli dva lidé.

Před letadlem brzdila škodovka. Za ní jel autobus, kterému se dobrzdit nepodařilo. Autobus odhodil auto na svodidla. Škodovka začala hořet, dva lidé v ní uhořeli.Letadlo přistávalo na dálnici ve směru na Brno. Škodovka s autobusem jely stejným směrem.

Do škodovky s ostravskou značkou narazil německý autobus. Ze škodovky začalo po nárazu vytékat palivo. Jak ji autobus tlačil před sebou, zajiskřilo se a auto vzplálo. Lidem vevnitř už nebylo pomoci. Posádka škodovky pravděpodobně chtěla na přistávající letadlo podívat. V autobuse, v němž jelo 17 lidí, nebyl nikdo zraněn. Zájezdový autobus tlačil škodovku přibližně sto metrů před sebou. Auto skončilo na svodidlech. Zatím není jasné, proč se pasažérům škodovky nepodařilo z auta utéct. Zájezdový autobus škodovku odhodil přibližně sto metrů před sebe na svodidla. Na dálnici přistávalo sportovní letadlo značky Zlín.

Dálniční policie případ pravděpodobně odloží. Pilot letadla na vině nebyl. Stačil podletět most. Asi tři sta metrů za ním bezpečně přistál a spolu s cestujícími odtlačil letadlo na krajnici. Kolem letadla projelo několik aut a asi až po pěti minutách přijela škodovka. Jela v levém pruhu. Když projížděla kolem letadla, začala brzdit, autobus do ní najel asi ve stokilometrové rychlosti.

Dálnice byla podle infocentra ABA uzavřena přibližně do čtvrté hodiny ranní. Nehoda se stala patnáct minut po půlnoci.

Podle operačního důstojníka dálniční policie v Mirošovicích hlásil pilot letadla závadu na motoru. Měl zřejmě poruchu mazání.

Fotogalerie z nehody na iDnes.cz
Sdílet