Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve sklepení domu v Janově na Mostecku hasiči našli sudy s nebezpečnými látkami

Desítky barelů a umělohmotných kanystrů plných nebezpečné chemikálie odnášeli v neděli odpoledne hasiči v ochranných oblecích a s rouškou na ústech z objektu v Hornické ulici v Janově na Mostecku. Chemické látky v suterénu domu jsou patrně určeny k výrobě drog. Chemikálie patrně stojí za úhynem pstruhů v místním potoce.

Právě sobotní úhyn stovek pstruhů přivedl přivedl rybáře na stopu, tedy na dům, odkud se mohly nebezpečné látky dostat do potoka. Ve sklepení objektu pak přivolaní policisté nalezli barely a kanystry s nebezpečnou látkou. Tu nyní zajišťují přivolaní hasiči a barely odvezou do policejního skladu.

Řídící důstojník hasičů Zdeněk Bláha uvedl, že hasiči spolupracují na místě s mosteckými kriminalisty a v areálu rodinného domu nalezli nespecifické množství chemických látek, které byly uloženy v sudech a kanystrech.

Nyní již žádné nebezpečí nehrozí. Na místě se nalézaly například kyseliny fosforečné, kyseliny chlorovodíkové nebo toluen a další chemikálie,

upřesnil řídící důstojník profesionálních hasičů Zdeněk Bláha.

Přivolaní hasiči již v sobotu sanovali hladinu potoka a utěsnili trubky vedoucí z objektu do koryta potoka. Kriminalisté mostecké policie nyní vyšetřují nejen otravu pstruhů, ale především i nalezené chemikálie, které s největší pravděpodobností slouží k výrobě narkotik. Není tak vyloučeno, že úhyn pstruhů tak náhodně přivedl rybáře a posléze kriminalisty na stopu varny drog na Mostecku.

Majitel domu údajně pronajal suterén Vietnamcům a to prý dokonce teprve jen před několika dny.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet