Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič zůstal zaklíněn u nehody v Javorníku na Svitavsku, spolujezdci se podařilo vylézt z vozidla

V sobotu 12. září v 13.22 hodin vyjela jednotka hasičů ze Svitav do Javorníku, kde se střetla dvě vozidla. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že v jednom z vozidel byly zraněny dvě osoby. Řidič zůstal zaklíněn, spolujezdci se podařilo vylézt z vozidla a seděl na kraji příkopu.

Ve druhém vozidle ke zranění osob nedošlo. Jednotka hasičů pomoci vyprošťovacího hydraulického zařízené řidiče z havarovaného vozidla vyprostila. Do příjezdu zdravotnické záchranné služby hasiči poskytli zraněnému řidiči i spolujezdci první před lékařskou pomoc. Poté hasiči pomohli s transportem zraněných do sanitních vozů. Dále hasiči zajistili vozidla proti požáru a uniklé provozní náplně zasypali sorpčním materiálem.

Po dohodě s policisty bylo jedno z havarovaných vozidel naloženo na hasičský kontejnerový nosič a přepraven do míst, kde bude pravděpodobně podrobeno expertíze. Další vozidlo bylo odtlačeno mimo vozovku na odstavnou plochu. Po uvolnění komunikace provedla jednotka úklid vozovky a poté se vrátila zpět na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet