Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě unikl čpavek, správce stadionu skončil v nemocnici

V neděli v 05:37 hodin přijala obsluha linky tísňového volání HZS Kraje Vysočina hlášení o úniku čpavku v areálu zimního stadionu v Havlíčkově Brodě. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Havlíčkova Brodu a Chotěboře.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že čpavek unikl z poškozeného manometru ve strojovně. Ihned bylo okolí stadionu uzavřeno, vytýčena byla nebezpečná zóna a hasiči začali proměřovat hodnoty uniklého čpavku. V průběhu zásahu si na pálení očí a dýchací obtíže začal stěžovat správce stadionu.

Velitel zásahu na místo události povolal zdravotnickou záchrannou službu, která po nezbytném ošetření na místě události převezla muže k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice.
\--

Na samotné hranici vytýčené nebezpečné zóny hasiči na lavičce nalezli tři spící osoby, k intoxidaci čpavkem u nich nedošlo. Z ubytovny v blízkosti zimního stadionu hasiči evakuovali devatenáct lidí a uvnitř objektu provedli měření, kterým byly zjištěny pouze stopové hodnoty čpavku. Po odvětrání objektu se do něj ubytovaní mohli vrátit.

O situaci na místě události hasiči informovali zástupce místní samosprávy. Objekt zimního stadionu hasiči neustále odvětrávali. Po osmé hodině ráno byla zrušena nebezpečná zóna a o hodinu a půl později byl zásah ukončen.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet