Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy v Libereckém kraji

V pondělí 16. června 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje ke 13 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, bylo zraněno 7 osob.

V pondělí 16. června 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje ke 13 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, bylo zraněno 7 osob.

Osobní automobil se srazil s nákladním

V pondělí 16. června 2008 ve 13:57 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda v ulici Jaroslava Seiferta v České Lípě. Profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa zjistili, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu Renault Clio a nákladního automobilu Iveco. Na místě již zasahovala ZZS a Policie ČR. V osobním automobilu se nacházely 2 zraněné osoby, které hasiči vyprostili ve spolupráci se ZZS. Hasiči dále spolupracovali při poskytnutí první pomoci zraněným osobám, provedli odpojení akumulátorů a kontrolu úniku provozních náplní. Poté se po dohodě s Policií ČR jednotka vrátila na základnu.

Dopravní nehoda v Rádle u kostela

V pondělí 15. června 2008 v 05:45 hodin na žádost ZZS vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Jablonec nad Nisou k dopravní nehodě do obce Rádlo na Jablonecku. Na místě byla havarovaná vozidla Škoda Favorit a Seat Ibiza. Jedna zraněná osoba již byla v péči ZZS, druhou bylo nutné z vozidla vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po vyproštění osoby hasiči provedli protipožární opatření a vrátili se na svoji základnu.

Nafta na komunikaci R/35

V pondělí 16. června 2008 v 11:04 hodin byl na tísňovou linku 112 nahlášen únik nafty na rychlostní komunikaci č. 35 z Liberce až do Turnova. Na likvidaci úniku byli povolání profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec a jejich dobrovolní kolegové z libereckých jednotek Horního Hanychova, Růžodolu I, Vesce a Vratislavic nad Nisou a z jednotky Hodkovice nad Mohelkou. Vlivem úniku nafty došlo na komunikaci ke třem dopravním nehodám osobních automobilů s jedním lehkým zraněním. Na úklid sypkého sorbetu, který byl při zásahu použit, velitel povolal prostřednictvím operačního střediska správce komunikace.

Skvrna dále pokračovala z Turnova směrem na Jičín. V tomto úseku ji likvidovali profesionální hasiči HZS LK ze stanice Turnov, taktéž ve spolupráci se správcem komunikace.

Zásah na komunikaci v délce cca 30 km hasiči ukončili přibližně ve 14:00 hodin.


Nafta na komunikaci R/35 – pokračování z Liberce

Skvrna nafty táhnoucí se od Liberce dále pokračovala z Turnova směrem na Jičín. V tomto úseku ji likvidovali profesionální hasiči HZS LK ze stanice Turnov ve spolupráci se správcem komunikace.

(Zásah je blíže popsán v okrese Liberec)

Řidič nezvládl řízení

V pondělí 16. června 2008 ve 20:34 hodin byla na operační středisko hasičů nahlášena dopravní nehoda u autobusové zastávky na Cimbále v obci Bítouchov na Semilsku. Jednotka profesionálních hasičů HZS LK ze stanice Semily na místě zjistila, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu Škoda Forman, jehož řidič nezvládl řízení a narazil do stromu. Od něj se vozidlo odrazilo a skončilo v protisměru silně poškozeno. Řidič utrpěl lehčí zranění hlavy a byl předán do péče zdravotníků ZZS. Jednotka provedla protipožární opatření, kontrolu možného úniku provozních kapalin, odstranění vozidla mimo vozovku a následný úklid vozovky od zbytků vozu . Místo zásahu bylo předáno Policii ČR.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje


-swo-

Sdílet