Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali v Klimkovicích muže z dodávky

Dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje zasahovaly v noci na úterý 17. 6. 2008 v Klimkovicích (okres Ostrava) u dopravní nehody, při níž zřejmě narazil dodávkový automobil Peugeot Boxer do zaparkovaného skříňového Mercedesu a zranili se tři muži. Z peugeotu museli vyprostit zhruba třicetiletého spolujezdce.

Centrum tísňového volání v Ostravě obdrželo informaci o nehodě u klimkovické ulici 28. října nedaleko zdejšího náměstí v úterý asi hodinu a čtvrt po pondělní půlnoci. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů.

V peugeotu cestovali v směru na Ostravu-Polanku tři řemeslníci, kteří předtím pracovali na stavbě logistického centra u Ostravy-Poruby. Dva již byli při příjezdu hasičů mimo vozidlo a v péči lékařů, třetí zůstal na předním sedadle spolujezdce se zaklíněnýma nohama a byl při vědomí.

Opatrné vyprošťování muže se zraněnýma nohama nebylo jednoduché, hasiči použili páteřní desku a krční límec. Při vytahování jim asistoval tým Zdravotnické záchranné služby.

Hasiči potom havarovaná vozidla odtáhli, aby nepřekážela silničnímu provozu, a silnici uklidili.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-

Sdílet