Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár silnotlaké přípojky plynu v obci Lačnov

Dne 16. června 2008 v 11.20 hodin zasahovali profesionální hasiči u požáru silnotlaké přípojky plynu na konci obce Lačnov. Hasiči ochlazovali okolí, plameny hasit nemohli, a to proto, že nad hořící přípojkou bylo vedení elektrického proudu. Na místo byl přivolán pracovník plynáren.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 16. června 2008 v 11.20 hodin zasahovali profesionální hasiči u požáru silnotlaké přípojky plynu na konci obce Lačnov. Hasiči ochlazovali okolí, plameny hasit nemohli, a to proto, že nad hořící přípojkou bylo vedení elektrického proudu. Na místo byl přivolán pracovník plynáren. Poté, co byl odpojen elektrický proud i přívod plynu, hasiči požár uhasili. Žár ohně zapříčinil popraskání zdiva okolo přípojky plynu. Dále došlo ke shoření elektroměru, který byl umístěn vedle plynové přípojky. Příčinou požáru bylo provádění svářečských prací na přípojce, kdy došlo k narušení přípojky a následnému požáru. Ke zranění osob nedošlo. Předběžná škoda byla vyčíslena na dvacet tisíc korun.

Dne 16.června 2008 ve 14.35 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Moravské Třebové a dobrovolní hasiči z Jevíčka k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Mezi obcemi Jevíčko a Chornice dostalo pravděpodobně osobní vozidlo BMW smyk, následně vjelo do protisměru, kde se srazilo s osobním vozidlem Volkswagen Golf. Po nehodě zůstaly na místě dvě zraněné osoby, jejich zranění nebyla vážná. Byla přivolána záchranná služba, která zraněné osoby dopravila do nemocnice. K odstranění havarovaného vozidla, které skončilo mimo vozovku, musel být přivolán hasičský jeřáb. Odstraňování následků nehody trvalo až do 18 hodiny.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 16.června 2008 ve 14.59 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Hlinska k vážné dopravní nehodě osobního vozidla Renault. Nehoda se stala mezi obcemi Prosetín a Mrákotín.

Mladý řidič osobního vozidla, pravděpodobně z důvodu rychlé jízdy, nezvládl řízení, dostal se do protisměru, kde následně vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Na místo události byla přivolána záchranná služba. Řidič, který nevlastnil řidičský průkaz, utrpěl vážná zranění a musel být transportován vrtulníkem do nemocnice. Hasiči likvidovali následky nehody do 16.30 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí 

Dne 16.června 2008 ve 21.22 hodin byl nahlášen na operační a informační středisko HZS Pardubického kraje požár osobního vozidla Ford Mondeo. Řidič vozidla projížděl po místní komunikaci v obci Tatenice, když zpozoroval kouř v motorovém prostoru. Vozidlo okamžitě zastavil a zavolal pomoc. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Lanškrouna a dobrovolní hasiči z Tatenic. Řidič osobního vozidla u sebe neměl hasicí přístroj, požár tedy uhasili až hasiči. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Předběžná škoda byla vyčíslena na 27 tisíc korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet