Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Semilech soutěžili ve vyprošťování, noví příslušníci skládali slib

Ve středu se na Riegrově náměstí v Semilech uskutečnil služební slib nových příslušníků Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Čtyřiadvacet nových hasičů slíbilo, že nezneužijí svého postavení, budou se chovat tak, aby svým jednáním neohrozili dobrou pověst sboru, a nebudou váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život. Mnoho úspěchů na poli HZS jim popřál krajský ředitel hasičů plk. Ing. Luděk Prudil.

Po slavnostním aktu odstartovala tradiční Krajská soutěž HZS Libereckého kraje ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel – Memoriál nprap. Jiřího Kocourka. Do soutěže se zapojili hasiči ze všech čtyř územních odborů a museli se „poprat" s vylosovaným scénářem nehody.

Při práci je bedlivě sledovali rozhodčí a udělovali body za taktiku provedení zásahu, techniku a první předlékařskou pomoc. S počtem 353 bodů zvítězili hasiči z ÚO Jablonec nad Nisou a odvezli si tak putovní pohár HZS Libereckého kraje. Ten přebrali pro letošní rok českolipskému družstvu, které se dalo slyšet, že si pohár za rok opět vezme. Českolipští hasiči se umístili s 336 body na 2. místě. Třetí příčka s 255 body náležela ÚO Semily a na čtvrtém místě skončilo družstvo ÚO Liberec.

Velké poděkování patří organizátorům, rozhodčím i pracovním četám, zkrátka všem, kteří se zasloužili o bezproblémový průběh soutěže.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet