Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

II. ročník krajského kolo soutěže Malý záchranář

Už podruhé budou v Plzni soutěžit družstva dětí základních škol ve znalostech a dovednostech týkající se problematiky „Ochrana člověka za mimořádných situací." Ve čtvrtek 19. června 2008 se sedmnáct nejlepších družstev z Plzeňského kraje utká v krajském kole soutěže Malý záchranář. Soutěž se uskuteční na 14. ZŠ Zábělská, Plzeň-Doubravka. Slavnostní zahájení je přichystáno na 9.30 hodin.

Do krajského kola postoupila družstva z oblastních kol, která se umístila na prvním a druhém místě a také vítěz loňského prvního ročníku krajského kola – ZŠ Komenského ze Sušice. V Plzni bude ve čtvrtek bojovat sedmnáct družstev, která budou muset ve stanoveném časovém limitu absolvovat osm stanovišť prověřujících zručnost a znalost dané problematiky a také písemný test z teoretických znalostí. Součástí krajského kola soutěže bude tentokrát i výtvarná soutěž. Družstvo bude mít za úkol vytvořit dílko na téma týkající se ohrožení osob, přírodní katastrofa, havárie, činnost IZS apod.

Před samotným vyhlášením výsledků, které je naplánované na 14. hodinu, bude možné zhlédnout ukázky činnosti složek IZS. Městská policie předvede výcvik služebních psů a ukázky sebeobrany. Bude možné si prohlédnout techniku HZS Plzeňského kraje, předveden bude také výcvik lezců nebo evakuace pomocí evakuačního rukávu. Po celou dobu soutěže se budou v areálu ZŠ Zábělská prezentovat všechny složky IZS. Zdravotníci předvedou vybavení sanitních vozů, Policie ČR má připraven informační stánek stejně jako hasiči, kteří ukáží prostředky nouzového přežití.

Ve 14 hodin budou vyhlášeny výsledky a předány vítězům drobné ceny, poháry a medaile. Všichni účastníci pak obdrží pamětní listy.

Pozvání na krajské kolo soutěže Malý záchranář přijali hosté z jiných HZS krajů, zástupci Krajského úřadu Plzeňského kraje a také zástupci z Generálního ředitelství HZS ČR.

Přehled přihlášených škol do krajské soutěže Malý záchranář

p.č.

škola

počet družstev

ORP / okres

1.

14.ZŠ Zábělská

2

Plzeň

2.

ZŠ Přimda

1

Tachov

3.

ZŠ Mánesova, Stříbro

2

Stříbro / Tachov

4.

ZŠ Lužany

1

Přeštice / Plzeň – jih

5.

ZŠ a MŠ Mirošov

1

Rokycany

6.

ZŠ Komenského, Sušice

1

Sušice / Klatovy

7.

ZŠ Lerchova, Sušice

2

Sušice / Klatovy

8.

ZŠ TGM Sušice

1

Sušice / Klatovy

9.

ZŠ a MŠ Manětín

1

Kralovice / Plzeň – sever

10.

ZŠ Štěnovice

1

Štěnovice/ Plzeň-jih

11.

33. ZŠ T. Brzkové 31, Plzeň

1

Plzeň

12.

Zš a MŠ Stupno

1

Rokycany

13.

ZŠ Bělá nad Radbuzou

1

Domažlice

14.

ZŠ Mrákov

1

Domažlice

Ilustrační foto


Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí HZS
Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet