Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali v Šenově polskou cisternu s řepkovým olejem

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 17. 9. 2015 v Šenově (okres Ostrava-město) u nehody polského kamionu Scania, vezoucího těžkou cisternu s 30 kubíky řepkového oleje. Ten sjel pravými zadními koly do měkkého hliněného povrchu z úzké silnice mezi rodinnými domky, kam jej zavedla navigace. Zpět na silnici se již řidič nedokázal vrátit.

Nehoda se stala již ve středu večer za tmy a obešla bez zranění. Hasiči museli počkat až do čtvrtečního dopoledne na firemní náhradní cisternu, do které během tří hodin všechen řepkový olej (30 tisíc litrů) přečerpali. Zasahovala zde jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Slezská Ostrava a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Šenova.

Vyzvednutí zadní části prázdné cisterny zpět na silnici bylo pro silný jeřáb Demag/Terex ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu záležitostí půlhodiny,a to i s přípravou speciálního uchycení cisterny, aby manipulace nepoškodila její plastové části.

Polský řidič tvrdil, že jej do šenovské ulice V družstvu zavedla navigace. Že je silnice úzká, jej asi moc nepřekvapilo, nebo za tmy moc dobře neviděl

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet