Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo smetl na nechráněném železničním přejezdu u obce Branky vlak

Krátce před půl třetí se u obce Branky u Opavy střetl osobní vlak jedoucí z Hradce nad Moravicí do Opavy s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži.

Při nehodě byla zraněna řidička osobního automobilu a škoda na autě byla vyčíslena na 300 000 Kč. Škoda na vlaku dosud vyčíslena nebyla. Provoz na trati je zatím přerušen.

Posádky ZZS MSK zasahovaly během pátečního odpoledne u vážné dopravní nehody na Opavsku. Ve čtvrt na tři bylo krajské operační středisko záchranářů kontaktováno s informací, podle které došlo ke střetu osobního vozidla a motorového osobního vlaku na přejezdu poblíž obce Otice, nedaleko Opavy. Na pomoc vyjely pozemní posádky ZZS a vyslán byl i vrtulník letecké záchranné služby.

U osmačtyřicetileté účastnice nehody, která cestovala v automobilu, byla jako první posádka záchranářů, která náhodně projížděla okolo místa nehody, vracejíc se na základnu z jiného zásahu. Pacientku z vozidla vyprostili svědkové události, v době zásahu ZZS byla v bezvědomí a její život byl přímo ohrožen.

Zasahující lékaři u postižené zjistili poranění hlavy a vyslovili podezření na poranění mozku. Ženě museli zajistit dýchací cesty a přístrojem řízené dýchání. Byla uložena do vakuové matrace, po podání léků ji tým záchranářů připravil k leteckému transportu do nemocnice. Předána byla na urgentním příjmu FN Ostrava.

Záchranáři neošetřovali na místě události žádné cestující z vlaku.

Mgr. Martin Drápal
mluvčí Drážní inspekce
PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet