Úterý 21. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda v Lužné si vyžádala dva zraněné seniory, jejich vozidlo skončilo po mimo komunikaci

Dopravní nehoda jednoho osobního automobilu, která se stala v obci Lužná, zaměstnala odpoledne jednotku profesionálních hasičů ze stanice Vsetín.

V 13:53 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o nehodě osobního automobilu, ve kterém zůstaly dvě osoby, a bylo nutné je vyprostit. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálů ze Vsetína, která se zrovna vracela z jiného zásahu.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že zde došlo k nehodě osobního vozidla zn. Peugeot, které sjelo mimo komunikaci a havarovalo. Ve vozidle cestovaly dvě osoby. Ještě před příjezdem hasičů jim z vraku pomohli obyvatelé, kteří se zrovna nacházeli poblíž. Hasiči provedli zabezpečení místa nehody a poskytli oběma zraněným první předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byli předáni do jejich péče.

Jednotka dále provedla protipožární zabezpečení vozu a uniklé provozní kapaliny zlikvidovala pomocí sorbentů. Vzhledem k nepřehledné situaci na komunikaci, kdy havarované vozidlo částečně zasahovalo do jednoho jízdního pruhu, prováděli hasiči kyvadlové řízení dopravy. Po předání místa události policii a po provedení úklidu vozovky se jednotka vrátila zpět na základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet