Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali nedaleko obce Všestary čtyři osoby ze dvou osobních vozidel, jedna osoba na místě zemřela

K tragické dopravní nehodě došlo dnes ráno na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. Nedaleko obce Všestary došlo ke střetu dvou osobních vozidel, při kterém jedna osoba zemřela a dalších šest lidí bylo zraněno. Na místo události vyjeli v 07:17 hodin profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská, kteří dorazili na místo jako první ze záchranných složek.

Osobní vozidlo Kia, ve kterém cestovali čtyři lidé, včetně jednoho dítěte, skončilo po srážce na svodidlech. Ve druhém osobním vozidle Volkswagen jel řidič a dvě děti. Hasiči ihned začali se záchrannými pracemi a vyprošťováním zraněných osob. Z prvního auta se čtyřčlennou posádkou museli pomocí speciálního hydraulického nářadí vyprostit těžce zraněného řidiče. Jeho spolujezdec z předního sedadla utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Následně ještě museli pomoct s vyproštěním ženy ze zadního sedadla.

Obě vyproštěné osoby a dítě byly předány do péče záchranné služby, která je po nezbytném zajištění převezla do nemocnice. Pomocí hydraulického nářadí museli hasiči vyprostit také těžce zraněného řidiče druhého vozidla. On i dvě děti z Volkswagenu byli také transportováni do nemocnice v Hradci Králové. Hasiči zabezpečili oba vraky vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči ještě vyprostili tělo spolujezdce. Silnice byla v místě tragické nehody po celou dobu vyšetřování uzavřena. Na odtažení obou havarovaných vozidel byla povolána specializovaná firma. Příčiny a okolnosti nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet