Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žatcem projela spanilá jízda historické i moderní techniky v rámci oslav místních profesionálních i dobrovolných ha­sičů

Celý sobotní den byl v Žatci ve znamení oslav 50. výročí vzniku Okresního veřejného požárního útvaru Žatec a 145. výročí Sboru dobrovolných hasičů města Žatec.

Oslavy byly nejprve zahájeny složením slavnostního slibu příslušníků HZS Ústeckého kraje, následovala spanilá jízda historické a moderní techniky, která po projetí náměstím Svobody zaujala místo pro statickou ukázku na třech scénách „historická technika, moderní technika, výšková technika“.

V průběhu dopoledne mohli návštěvníci vidět i několik dynamických ukázek, mezi které patřili hašení hospody koňskou stříkačkou, zásah Soptíků z Němčovic a simulovaný požár radnice.

Odpoledne se oslavy přesunuly na náměstí Prokopa Velkého, kde na návštěvníky čekalo několik statických i dynamických ukázek. Akce se za přízně návštěvníků a počasí velmi vydařila. Velký dík patří všem organizátorům a složkám podílejících se na těchto oslavách.

Bc. Petr Šutera – SDH Žatec
Sdílet