Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž nepřežil srážku s kamionem

Dnes (18. června 2008) v osm hodin

ráno vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Nechanic k vážné dopravní nehodě, která se stala u obce Roudnice na Hradecku. Na silnici č. 11 ve směru z Hradce Králové na Prahu se střetl osobní vůz s kamionem.

Dnes (18. června 2008) v osm hodin ráno vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Nechanic k vážné dopravní nehodě, která se stala u obce Roudnice na Hradecku. Na silnici č. 11 ve směru z Hradce Králové na Prahu se střetl osobní vůz s kamionem.

Řidič osobního vozidla Hyundai Getz (roč. 1925) přijíždějící z vedlejší silnice zřejmě nedal přednost nákladnímu vozidlu jedoucímu po hlavní silnici a došlo ke střetu. Osobní vozidlo skončilo na střeše mimo vozovku. Řidič utrpěl smrtelná zranění, kterým na místě podlehl. Spolujezdkyně utrpěla těžká zranění a byla letecky transportována do nemocnice v Hradci Králové. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění.

Hasiči na místě pomohli záchranné službě se zajištěním zraněné ženy a přenesením do vrtulníku. Po zadokumentování místa nehody hasiči otočili vozidlo zpět na kola a vyprostili tělo řidiče. Následně odpojili akumulátor a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních kapalin.

Příčiny nehody šetří Policie ČR.






por. Bc. Martina Žahourková

tisková mluvčí

HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet