Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Brně hořely auta v podzemní garáži

Dnes 18. 6. 2008 v 02,05

hodin bylo na krajské operační středisko HZS Jihomoravského kraje oznámeno, že se z oken garáží bytového domu na ulici Hrázky v Brně-Medlánkách valí hustý černý kouř. Na místo vyrazily jednotky hasičů z požární stanice Lidická, BVV, Přehrada a JSDH Komín.

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21

false
false
false

MicrosoftInter­netExplorer4 </xml><![endif]--> Dnes 18. 6. 2008 v 02,05 hodin bylo na krajské operační středisko HZS Jihomoravského kraje oznámeno, že se z oken garáží bytového domu na ulici Hrázky v Brně-Medlánkách valí hustý černý kouř. Na místo vyrazily jednotky hasičů z požární stanice Lidická, BVV, Přehrada a JSDH Komín.

Průzkumem místa zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár osobních automobilů v garážích domu. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Současně s hasebními pracemi byla zahájena také evakuace celkem 84 obyvatel domu.

Po lokalizaci požáru byla k odvětrání zasažených prostor použita přetlaková ventilace. Požár se podařilo zlikvidovat v prostorách garáží, bytová část domu zasažena nebyla. Evakuovaní obyvatelé se proto mohli kolem 4,30 hodin vrátit do svých bytů. V průběhu zásahu bylo odpojeno elektrické vedení a na místo byl povolán pracovník JMP. Při požáru ani evakuaci nedošlo k žádnému zranění. Požárem byly zcela zničeny dva osobní automobily, další je částečně poškozen sálavým teplem. Zničena je také část vzduchotechniky a elektroinstalací, které vedly v prostoru garáží.

Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. Hmotná škoda na vozidlech i zařízení domu je předběžně odhadována na 3 miliony Kč. V současné době probíhá ohledání místa požáru.





kpt. Bc. Pavla Pražáková

preventivně výchovná činnost HZS Jihomoravského kra­je

-kaw-

Sdílet