Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Manželé na Rakovnicku měli velké štěstí, unikli plamenům při požáru chaty

V pátek 18. září 2015 krátce před pátou hodinou odpolední oznámila žena na tísňovou linku 112, že v katastru obce Sýkořice, v místech zvaných Lulákův dolíček, hoří rekreační chata.

Po příjezdu policejní hlídky na místo, se tam už nacházeli hasiči ze Stochova a dobrovolní hasiči ze Sýkořice, postupně přijížděli hasiči z Berouna a dobrovolní hasiči ze Zbečna, kteří společně hasili objekt. Na místě se nacházela majitelka s manželem, kteří uvedli, že před zjištěním požáru se nacházeli v chatě v obývacím pokoji a že okolo půl čtvrté odpoledne manžel připojil v podkroví na rychlonabíječku akumulátor k modelu vrtulníku.

Po chvíli třiašedesátiletá žena uslyšela nějaké „prskání“ a když se šla s manželem podívat do podkroví, odkud něco slyšeli, zjistili, že došlo k požáru, odkud začaly plát plameny, a to v místě, kde byl nabíjen akumulátor.

Manželé se snažili plameny uhasit, ale pro nedýchatelnost museli prostor opustit. Se sousedními chataři do příjezdu hasičských jednotek se snažili za pomocí zahradních hadic ochlazovat okolní objekty, stromy a keře.

Vyšetřovatel hasičů, který si ponechal tento požár ve své kompetenci, určil jako pravděpodobnou příčinu požáru technickou závadu vzniklou v souvislosti s nabíjením akumulátoru.

Celková škoda na rekreační chatě a zařízení byla předběžně vyčíslena na téměř jeden milión korun českých.

nprap. Michaela Richterová
Policie ČR
Sdílet