Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Místo piva oheň

Požár, při němž se popálili čtyři lidé, vznikl na pivních slavnostech v Klášteře nad Jizerou na Mladoboleslavsku.

V době požáru, v sobotu odpoledne, byly v areálu tamního pivovaru stovky lidí. Jeden ze stánkařů, který používal bomby na pečení kuřat, bombu přenášel, ona mu upadla a urazil se ventil. Unikající plyn z nádoby vzplanul od nedalekého hořáku, oheň přeskočil i na okolní prodejní stánky. Z bomby šlehal sloupec hořícího plynu, plameny zasáhly i hlavní budovu, popálily čtyři okolní stánkaře. Bylo štěstí, že bomba nevybouchla a neroztrhla se. Zraněným přišli na pomoc zdravotníci z řad pořadatelů, posléze i profesionální záchranáři.

Nejhůře postižený byl v kritickém stavu s popáleninami na velké části těla převezen do Vinohradské nemocnice," uvedl jeden ze záchranářů o muži, kterého vrtulník ihned odvezl na anesteziologicko resuscitační oddělení. V téže nemocnici nakonec skončil ještě jeden poraněný. Zbylí dva popálení muži byli ošetřeni v mladoboleslavské nemocnici.

Program pivních slavností byl tak přerušen asi na půl hodiny. Po uhašení ohně se znovu lidé, kteří museli rychle vyklidit prostranství dvora pivovaru, mohli vrátit ke své zábavě. Té se celkem během celé soboty zúčastnily tisíce lidí.

Požár přítomným lidem připomínaly už jen ohořelé zbytky několika stánků a asi do desetimetrové výšky zčernalé zdi hlavní budovy pivovaru. Policie a hasiči odhadli škody až na jeden milion korun.
Sdílet